Spørsmål og svar om å være frivillig i Nordic Light

Hva innebærer det å registrere seg som frivillig hos Nordic Light Events?

Når du registrerer deg som frivillig blir du en del av vår frivillig-stab. Det betyr at vi legger din kontaktinfo og andre relevante opplysninger om deg inn i vår interne database. Du vil motta invitasjon til våre arrangementer for frivillige, du vil få beskjed når vaktlistene for festivalen eller andre arrangementer i vår regi blir åpnet og du vil motta annen relevant informasjon rundt frivillig arbeid i Nordic Light Events.

Vi benytter både e-post og SMS for kommunikasjon med våre frivillige. Å være en del av frivillig-staben betyr IKKE at du forplikter deg til å ta vakter under festivalen. Registrer deg som frivillig her

Jeg bor ikke i eller i nærheten av Kristiansund. Kan dere hjelpe meg med overnatting under festivalen?

De fleste av våre frivillige er lokale eller bor i Kristiansunds-regionen. Vi har også frivillige fra andre steder i Norge, og til og med i utlandet. Vi har dessverre ikke mulighet til å dekke reise og/eller opphold for frivillige under festivalen. 

Vi har gode avtaler for festivalbesøkende på flere av byens overnattingssteder. Disse kan også benyttes av våre frivillige. Klikk her for mer informasjon om overnatting. http://www.nle.no/where-to-stay-18/

Kan jeg jobbe som frivillig og samtidig delta på festivalen?

Det er fullt mulig å kombinere frivilligoppgaver med deltakelse, men merk at man som frivillig ikke automatisk får festivalpass. Jobber man 20 timer eller mer får man festivalpass. Jobber med 10 timer eller får man dagspass. Utover det må du bekoste festivalpass, helgepass eller dagspass selv – alt etter når du ønsker å gå på foredrag.

Foredragene finner vanligvis sted i tidsrommet 10:30-18:00, mens vi har behov for vakter både før, under og etter. Det gjelder f.eks. bemanning av kafe og gallerier som er åpne også utover kvelden. En vakt vil typisk vare mellom 3 og 5 timer. 

Hvordan melder jeg meg på vakt?

Vi bruker Oppgavekortet til å administrere vakter. VI setter opp vaktlister og når dette er ferdig åpner vi opp for påmelding. Vi sender ut beskjed på SMS, så fremt du har registrert dette.

Får jeg forpleining under vakt?

Vi har eget frivillig-rom i 2. etasje på Nordic Light-huset under festivalen. Her kan du få deg enkel mat og drikke mellom slagene. Her finnes også garderobe og toalett. 

Hvilke goder får jeg som frivillig?

Først og fremst får du ta del i en flott opplevelse, møte gamle venner og gjøre nye, spennende bekjentskaper. Hvis du tar på deg oppgaver eller vakter før/under/etter festivalen får du dessuten følgende:

  • Nordic Light CREW t-skjorte
  • 5% rabatt på bøker av årets festivalfotografer
  • 15% rabatt på øvrige bøker
  • Delta på frivilligfesten søndag kveld, inkl. mat og 1 enhet drikke (egen påmelding påkrevd)

Adgang til festivalen, 20 timer eller mer:
Har du opparbeidet deg 2o timer eller mer får du et Frivillig-festivalpass, som gir deg adgang til utstillinger og foredrag, så fremt det er ledig plass i salen etter at det betalende publikum har inntatt sine plasser. Med festivalpass får du også adgang til Ansikt til Ansikt på kveldstid, så fremt det er ledige plasser.

Festivalpasset er personlig og kan ikke overføres til andre. 

Adgang til festivalen, 10 timer eller mer:
Har du opparbeidet deg 10 timer eller mer, får du et Frivillig-Dagspass til valgfri dag under festivalen. Dagspasset gir deg adgang til utstillinger og foredrag, så fremt det er ledig plass i salen etter at det betalende publikum har inntatt sine plasser.

Annet
Har du vakt som billettkontrollør i Caroline har du anledning til å høre på foredraget/talkshowet inne fra salen etter at alle besøkende har funnet plass. Etter arrangementet er du med og rydder salen/klargjør for neste arrangement. (Før du kan melde deg på vakt som billettkontrollør, må du også melde deg til en gallerivakt, vakt på festivalkontoret eller en vakt i Krogvold Café.)

Frivillige i bevertnings-gruppen, som tar ansvar for salg av drikkevarer i Caroline under  Ansikt til Ansikt, vil også få med seg det aktuelle Ansikt til Ansikt.

HER KAN DU LASTE NED VÅR HÅNDBOK FOR FRIVILLIGE 2018