Portrett Ronny Østnes. Foto: Nina Breivik

Ronny Østnes (1972, Norge)

LAST NED utfyllende CV.

Ronny Østnes, fotograf fra Strømmen, stiller ut på Nordic Light - House of Photography i perioden 31. oktober - 22. desember 2012.


Østnes stiller ut sitt spennende fotografiarbeid fra Buenos Aires, og det blir tango på menyen. Den aktive fotografen, som har en rekke priser og utstillinger bak seg, stiller nå ut det han selv betrakter som sitt beste arbeid. Filosofien i den argentinske tangoen har mye til felles med hvordan Østnes ser på eget arbeid, og måten å søke inspirasjon på. 

-Det handler om å våge å være til, og det finner du i tangoen. Dansen som ikke handler om dans, men som heller oppleves som et speilbilde av oss selv i evig lengsel, sier han.

Fotografi er for Østnes mye mer en livsfilosofi enn noe annet. Han har en solid bakgrunn i fotografiyrket med utdanning, bøker og utstillinger; har studio i Strømmen og jobber kontinuerlig med store fotokunstprosjekter rundt om i Norge og i utlandet. Fotografen har de siste årene også arrangert 25 workshops i fotografi og skaperverk.

Utstillingen Tango kom til etter et besøk til Argentina våren 2011, der Østnes jobbet med tango og eldre mennesker i Buenos Aires.

- For ekte tangoelskere i Argentina handler ikke tango om dans, men om livsfilosofi, sier Østnes.

- Det var etter møtet med Ramon Gimenez, eieren av Oslo Tangoklubb, at jeg for over et år siden fikk virkelig tenning på prosjektet. "Du må fotografere livet", sa han. "Ellers blir det ingen tango". Et mer fantastisk prosjekt må man lete lenge etter. For meg handler ikke fotografering så mye om fotografi. Det handler om noe større, en slags leting etter meningen, selv om målet ikke er å er å finne den heller. Det handler mer om å våge å være til stede, fortsetter fotografen.

Tango ble et helt spesielt prosjekt for Østnes. Møtet med de gamle menneskene ute på Buenos Aires milongaer kl 03 om natten ga fotografen det mest meningsfulle arbeidet han noen gang har vært borti.

Så hva er egentlig tango? Det må være vårt sterkeste speilbilde, for de som våger...

Åpningen

Utstillingen, som består av 30 fotografier, blir åpnet ONSDAG 31. oktober kl. 17.00 (kom gjerne før) på Nordic Light - House of Photography. Åpningen er en del av programmet til Fylkeskulturkonferansen for Møre og Romsdal. Se her for detaljert program for Fylkeskulturkonferansen. Tango Nordvest står for underholdningsinnslaget, og det blir servert bobler i glasset. KLIKK HER for link til bloggen.

Utstillingen er en SALGSUTSTILLING, og det er FRI ENTRÉ.

Bilder

Tidens Krav, 20.20.2012