THOMAS HOEPKER

Foto: Arne Wesenberg

Foto: Arne Wesenberg

Thomas Hoepker har gjennom en karriere på over femti år gjort seg bemerket med sine stillferdige bilder preget av presise komposisjoner. Etter å ha studert kunsthistorie og arkeologi, startet han karrieren som fotograf i 1960 for magasinene Münchner Illustrierte og Kristall i hjemlandet Tyskland. I 1964 begynte han å jobbe for Stern, og det var på oppdrag for dette magasinet han i 1966 tok det som i dag er et av hans mest berømte bilder: et portrett av bokseren Muhammad Ali, med knyttneven mot kameraet.

På 70-tallet produserte Hoepker en rekke dokumentarfilmer for tysk TV før han flyttet til Øst-Tyskland og deretter USA, for å jobbe som korrespondent for Stern. Siden har han jobbet som bilderedaktør, reist verden rundt som fotograf og gitt ut flere bøker. I 1989 ble han medlem av Magnum Photos og i årene 2003-2007 fungerte han som president for det berømte fotografbyrået.

11. september 2001 tok Hoepker sitt kanskje mest kontroversielle bilde, av en gruppe unge mennesker som sitter tilsynelatende uberørt og snakker sammen mens World Trade Center står i brann i bakgrunnen. Bildet ble først publisert i 2006 og ble umiddelbart gjenstand for debatt. Fotografiet står igjen som et av de mest kjente bildene tatt den dagen.

I dag bor Thomas Hoepker i New York, der han produserer dokumentarfilmer for TV sammen med sin kone Christine Kruchen.

 

Foredrag
Onsdag 22. april
10:15-12:00
Caroline Kino

Utstilling
In America 1963 – 2013
Galleri Jonas Eriksen

kjøp billetter her

 

Boksignering
Onsdag 22. april
12:00
Festivalkontoret

Boksignering og samtale
Kurator Burkhard Arnold vil også være til stede
Fredag 24. april
18:30
Galleri Jonas Eriksen
Fri inngang


nordic light 2015