VolunteerS // frivillige

Informasjon på norsk nedenfor. 

If you want to contribute as a volunteer during the festival or at other events by Nordic Light, please register yourself as a volunteer at the Nordic Light page at frivillig.no, or contact us at nle@nle.no. You can also join the Facebook Group "Friends of Nordic Lights" for more information. 


Nordic Lights har mange gode hjelpere. Alle og enhver er til uvurderlig hjelp – før, under og etter den årlige fotofestivalen. Vi treffes jevnlig for å bli kjent, utveksle erfaringer og planlegge vårens vakreste eventyr. Møtested er Nordic Light-huset i Konsul Knudtzonsgate 4B (rett ved Caroline Kino). Alle er velkommen!

Vi trenger folk i alle aldre, og til alle typer gjøremål; praktiske og kunstneriske. Noen av våre frivillige jobber noen timer en formiddag eller en kveld, andre tar fri fra jobb for å være tilstede så mye som mulig. Det er opp til deg selv hvor mange timer du vil avse. Å være med i frivilligstaben kan være en fin inngangsport til å bli kjent med nye mennesker, spesielt hvis du er ny i byen. Vi garanterer spreke, herlige opplevelser, og møter med spennende mennesker du ellers ikke ville kommet i kontakt med. Nederst på siden kan du registrere deg som frivillig, og så tar vi kontakt med deg så snart som mulig.

Møtetider

I forbindelse med festivalen trenger vi hjelpende hender til en rekke  oppgaver, slik som: 

  • Deltakelse i Utstillingskomitéen. Her får du brukt både praktiske og kunstneriske egenskaper, og ikke minst, få følge din favorittkunstner fra A til Å. Du får være med på å printe, ramme inn bilder, klargjøre utstillingssted, henge opp og foreta finishen før utstillings-toget går. All nødvendig opplæring vil bli gitt. Når festivalen er i gang er du ferdig med dine arbeidsoppgaver, og kan med god samvittighet nyte programmet og festivalstemningen.
  • Bevertning. Salg og servering av mat og drikke på Krogvold kafe under festivaluka.
  • Festivalkontoret. Liker du å treffe folk, og er god på å ha mange baller i lufta? Glad i å snakke engelsk? På festivalkontoret kan det til tider koke, og da er det godt å ha mange gode hjelpere. Full opplæring vil bli gitt, men du må ha anledning til å gjøre deg kjent med rutinene noen dager før festivalen starter.
  • Vertskap for en eller flere av festivalens gjester. Er du utadvendt, har tilgang til bil og kjenner Kristiansund og omegn godt, så kan dette være en fin oppgave for deg.     
  • Vakt på festivalkontor, foredrag, portfoliovurdering eller på utstillingssted. Den som skal være vakt må sette seg inn i rutiner og regler i god tid før festivalen. En perm med all informasjon ligger tilgjengelig på Nordic Light-huset.  
     
  • Vil du bidra til å få barn og unge til å delta aktivt under festivalen? Vi leter etter noen som vil dra i gang en komité for aktiviteter rettet mot barn og unge, f.eks. fotokonkurranse for barn. Kom gjerne med forslag – vi setter pris på initiativ! 

Godtgjøring av frivillig innsats

  • Frivillig arbeid i 20 timer eller mer belønnes med Festivalpass / STAFF pass. Med festivalpasset kan du fritt benytte deg av alle tilbudene under festivalen (med unntak av portfolio vurdering), så fremt det er ledig plass. Festivalpasset er personlig og kan hentes i i festivalkontoret i åpningstiden. Merk at betalende gjester har fortrinnsrett til alle arrangementer. Vi jobber med å få på plass en godtgjørings-ordning også for de som jobber mindre enn 20 timer. 

Registrer deg som frivillig

Hvis du ønsker å bli en del av vår frivillig-stab, og bidra under Nordic Light-festivalen eller andre aktiviteter i regi av Nordic Light, kan du registrere deg på Nordic Light-siden på frivillig.no. På forhånd takk!