Fotoworkshop Marathon 24-27. september 2014

Velkommen til årets Fotoworkshop Marathon på Nordic Light i Kristiansund. Her finner du et godt utvalg kurs for både nybegynnere og de mer øvede.
De fleste kurs gjennomføres to ganger. Dermed skal være gode muligheter til å kombinere de ulike kursene i forhold til din timeplan.
Finn dine kurs, legg disse i handlekurven og betal via Paypal. Da er du både påmeldt og klar for en inspirerende langhelg med fotokurs. Velkommen!

OBS: Rabattert prisalternativ er for frivillige i Nordic Light, studenter, kameraklubber og medlemmer i NSFF / NFF / IFF / NRF / NJ / PK / FFF .

Trenger du mer info eller ønsker å snakke med noen om påmelding? Ring 71 48 92 38 eller send epost til booking@nle.no, så hjelper vi deg gjerne. Alle kurs har forbehold om tilstrekkelig antall deltakere.


Knut Koivisto

KNUT KOIVISTO: Portrettselfie

KNUT KOIVISTO: Portrettselfie

GATEFOTO - KREATIV I NÆRMILJØET
I byens gater utspiller det seg hver dag et skuespill. Som fotograf kan man velge om man vil fotografere tilskuerne eller gå inn gatebildet som en av aktørene. Alle element finnes der, drama, portrett og grafiske former.

Knut Koivisto holder en workshop med fokus på dine bilder og din innsats. Vi møtes på formiddagen hvor vi blir kjent med en inspirerende gatefotograf og går deretter gjennom deltakernes bilder. Det legges stor vekt på diskusjon om og analyse av deltakernes bilder.

På ettermiddagen er det tid for fotografering. Knut hjelper deg med ditt uttrykk og leder deg videre i ditt billedspråk. Du kan også få individuelle oppgaver om du ønsker.

Innen gatefotografering kan du bruke hvilket som helst kamera. Enten det er en diskre smarttelefon eller et stort DSLR-kamera med blitz. Det avhenger av hvilket uttrykk du ønsker å skape i dine bilder. Knut har erfaring med alle typer kamera.

Ta med kamere eller smarttelefon etter ditt ønske. Hvis du ønsker å redigere bilder på PC eller Mac, så tar du med dette. Gjerne også portfolio eller et prosjekt du jobber med med bilder på papir eller minnebrikke.

GATEFOTO - KREATIV I NÆRMILJØET

Knut Koivisto er en av Sveriges mest respekterte fotografer. Han holder workshops og underviser regelmessig ved Fotografiska i Stockholm. De siste fem årene har han også arbeidet aktivt med sosiale medier og er en av få fotografer som blir honorert for å legge ut bilder på Instagram. Han foredrar fast om mobilfotografi for klienter som Telenor, Nokia i tillegg til undervisning for studenter innen kunstfag og kommunikasjon.

Han har selv deltatt på et tjuetalls workshop med fotografer som Albert Watson, Bruce Gilden, Antoine D’Agata og Morten Krogvold.  Han har også assistert fotografer som Roger Ballen og Alex Webb och Rebecca Norris Webb.

SNAP OG APP – MOBILFOTO
Mobiltelefonen er med oss over alt og kameraene i dagens smarttelefoner blir bare bedre og bedre. Men kan man ta gode bilder med sin mobiltelefon? Ja, det kan man, sier Knut Koivisto, som har gjort mobilkameraet til et av sine verktøy som fotograf. I løpet av dette kurset går Knut gjennom det elementære ved mobilfoto og hva man bør ta hensyn til både ved fotografering og redigering. Før kurset bør du ha lastet ned redigeringsprogrammet SnapSeed til din Iphone eller Android. Den er gratis. I tillegg trenger du en brukerkonto på Instagram eller Facebook.

SNAP & APP - MOBILFOTO

INSTAGRAM
Er du nysgjerrig på Instagram eller er du allerede godt i gang? Vil du vite hvordan du kommer i gang og kanskje oppdage noe nytt? Instagramproffen Knut Koivisto forteller og viser sine triks på dette kurset. Knut var i to år ansvarlig for Fotografiskas instagramkonto i Stockholm. I løpet av den tiden økte antall følgere fra 1400 til 23 000. Last ned Instagram-appen, registrer deg og møt opp med din smarttelefon.

INSTAGRAM

Magnar Fjørtoft

Foto: Sol Chen Fjørtoft

Foto: Sol Chen Fjørtoft

Fotografen bak læreboka og bestselgeren ”Digital fotografi i praksis” er tilbake på Nordic Light!

Med sin teoretiske kunnskap om fotografi, praktiske tilnærming til fotografering og etterbehandling av bilder, ja nær sagt alt fra A til Å innenfor fotofaget, går han aldri tom for ord! Knakende kjekk kar, med stor pedagogisk innlevelse.

Magnar holder denne gangen kurs i bl. a. praktisk fotografering, skapende lek med kameraet, samt bildebehandling med Photoshop og Lightroom.

 

 

 

FOTOGRAFI FRA A TIL Å
Kurs i praktisk fotografering, med hovedvekt på hvordan vi kan ta bedre bilder ved hjelp av enkle og effektive grep, samt bevisst holdning til bruk av kameraet. Masse rom for spørsmål.
Lørdag 27. september kl 10-13
 

FOTOGRAFI FRA A TIL Å

LIGHTROOM GRUNNKURS
Hvordan komme i gang med Lightroom, og forstå verktøyer for arkivering og bildebehandling. Kurset er for deg som ønsker å starte med dette nydelige programmet, eller som har prøvd og ikke kommet skikkelig i gang med alle innstillinger og muligheter.

LIGHTROOM, GRUNNKURS

LIGHTROOM, LITT ØVET
For deg som har kommet i gang med enkel bruk av Lightroom, men som ønsker å få en noe dypere forståelse for mulighetene i programmet, både for arkiv, bildebehandling og utskrifter.

LIGHTROOM, LITT ØVET


Per Arnfinn Persen

Foto: Jens Haugen

Foto: Jens Haugen

Produktspesialist Per Arnfinn Persen fra Profil Data vil blant annet holde kurs i print og kalibrering. Profil Data er blant annet distributør for Epson foto- og storformatskrivere og skannere, samt for Eizo ColorEdge proffskjermer. På hans kurs kan du plukke opp tips direkte fra en som har fingerspisskompetanse på skjermer og printere. I tillegg til printkurs blir det også et innblikk i Camranger som er en teknikk for å fjernstyre fotograferingen.

PRINTING GRUNNKURS
Lær om riktig digital arbeidsflyt, hvordan printe riktige farger fra Photoshop og Mirage samt grunnleggende sort/hvit print.
Onsdag 24. september kl 18-21
Torsdag 25. september kl 10-13

PRINTING GRUNNKURS

PRINTING VIDEREGÅENDE KURS
Hvordan få maks kvalitet ut på papir, automatiser printing fra Lightrom, og fra Lightroom til Mirage. Videre lærer du om kalibrering av skjerm og hvordan få skjerm og print til å bli like. Det blir også om lakkering av lerret og FineArt print.
Torsdag 25. september kl 18-21
Fredag 26. september kl 10-13

PRINTING VIDEREGÅENDE KURS