Fotoworkshop Marathon 24-27. september 2014

Velkommen til årets Fotoworkshop Marathon på Nordic Light i Kristiansund. Her finner du et godt utvalg kurs for både nybegynnere og de mer øvede.
De fleste kurs gjennomføres to ganger. Dermed skal være gode muligheter til å kombinere de ulike kursene i forhold til din timeplan.
Finn dine kurs, legg disse i handlekurven og betal via Paypal. Da er du både påmeldt og klar for en inspirerende langhelg med fotokurs. Velkommen!

OBS: Rabattert prisalternativ er for frivillige i Nordic Light, studenter, kameraklubber og medlemmer i NSFF / NFF / IFF / NRF / NJ / PK / FFF .

Trenger du mer info eller ønsker å snakke med noen om påmelding? Ring 71 48 92 38 eller send epost til booking@nle.no, så hjelper vi deg gjerne.


Magnar Fjørtoft

Fotografen bak læreboka og bestselgeren ”Digital fotografi i praksis” er tilbake på Nordic Light!

Foto: Sol Chen Fjørtoft

Foto: Sol Chen Fjørtoft

Med sin teoretiske kunnskap om fotografi, praktiske tilnærming til fotografering og etterbehandling av bilder, ja nær sagt alt fra A til Å innenfor fotofaget, går han aldri tom for ord! Knakende kjekk kar, med stor pedagogisk innlevelse.

Magnar holder denne gangen kurs i bl. a. praktisk fotografering, skapende lek med kameraet, samt bildebehandling med Photoshop og Lightroom.

SKAPENDE LEK MED KAMERAET
Vi ser på hvordan vi kan bruke kameraet for å utløse lekelyst og eksperimentering, og gjennom dette utvide vårt perspektiv på egne og andres fotografier. Vi lærer både om kamerateknikker og bildeinnhold.

SKAPENDE LEK MED KAMERAET

FOTOGRAFI FRA A TIL Å
Kurs i praktisk fotografering, med hovedvekt på hvordan vi kan ta bedre bilder ved hjelp av enkle og effektive grep, samt bevisst holdning til bruk av kameraet. Masse rom for spørsmål.

FOTOGRAFI FRA A TIL Å

LIGHTROOM GRUNNKURS
Hvordan komme i gang med Lightroom, og forstå verktøyer for arkivering og bildebehandling. Kurset er for deg som ønsker å starte med dette nydelige programmet, eller som har prøvd og ikke kommet skikkelig i gang med alle innstillinger og muligheter.

LIGHTROOM, GRUNNKURS

LIGHTROOM, LITT ØVET
For deg som har kommet i gang med enkel bruk av Lightroom, men som ønsker å få en noe dypere forståelse for mulighetene i programmet, både for arkiv, bildebehandling og utskrifter.

LIGHTROOM, LITT ØVET

PHOTOSHOP GRUNNKURS
Hvordan komme i gang med bildebehandling i Photoshop. Vi ser på verktøyer for konvertering av råfiler og fornuftig arbeidsflyt ved bildebehandling, samt kommer inn på arbeid med lag og masker – muligheter for avansert manipulasjon hvor Photoshop virkelig skiller seg fra Lightroom.

PHOTOSHOP GRUNNKURS

PHOTOSHOP FORDYPNING
For deg som har kommet i gang med enkel bruk av Photoshop, men som ønsker å få en dypere forståelse for mer omfattende bildemanipulering med verktøyer som lag og masker. Her får vi jobbe med felles øvelser, men det gis også individuell veiledning.

PHOTOSHOP FORDYPNING

Knut Koivisto

KNUT KOIVISTO: Portrettselfie

KNUT KOIVISTO: Portrettselfie

Knut Koivisto er en av Sveriges mest respekterte fotografer. Han holder workshops og underviser regelmessig ved Fotografiska i Stockholm. De siste fem årene har han også arbeidet aktivt med sosiale medier og er en av få fotografer som blir honorert for å legge ut bilder på Instagram. Han foredrar fast om mobilfotografi for klienter som Telenor, Nokia i tillegg til undervisning for studenter innen kunstfag og kommunikasjon.

Han har selv deltatt på et tjuetalls workshop med fotografer som Albert Watson, Bruce Gilden, Antoine D’Agata og Morten Krogvold.  Han har også assistert fotografer som Roger Ballen og Alex Webb och Rebecca Norris Webb.

SNAP OG APP – MOBILFOTO
Mobiltelefonen er med oss over alt og kameraene i dagens smarttelefoner blir bare bedre og bedre. Men kan man ta gode bilder med sin mobiltelefon? Ja, det kan man, sier Knut Koivisto, som har gjort mobilkameraet til et av sine verktøy som fotograf. I løpet av dette kurset går Knut gjennom det elementære ved mobilfoto og hva man bør ta hensyn til både ved fotografering og redigering. Før kurset bør du ha lastet ned redigeringsprogrammet SnapSeed til din Iphone eller Android. Den er gratis. I tillegg trenger du en brukerkonto på Instagram eller Facebook.

SNAP & APP - MOBILFOTO

GATEFOTO - KREATIV I NÆRMILJØET
I byens gater utspiller det seg hver dag et skuespill. Som fotograf kan man velge om man vil fotografere tilskuerne eller gå inn gatebildet som en av aktørene. Alle element finnes der, drama, portrett og grafiske former.

Knut Koivisto holder en workshop med fokus på dine bilder og din innsats. Vi møtes på formiddagen hvor vi blir kjent med en inspirerende gatefotograf og går deretter gjennom deltakernes bilder. Det legges stor vekt på diskusjon om og analyse av deltakernes bilder.

På ettermiddagen er det tid for fotografering. Knut hjelper deg med ditt uttrykk og leder deg videre i ditt billedspråk. Du kan også få individuelle oppgaver om du ønsker.

Innen gatefotografering kan du bruke hvilket som helst kamera. Enten det er en diskre smarttelefon eller et stort DSLR-kamera med blitz. Det avhenger av hvilket uttrykk du ønsker å skape i dine bilder. Knut har erfaring med alle typer kamera.

Ta med kamere eller smarttelefon etter ditt ønske. Hvis du ønsker å redigere bilder på PC eller Mac, så tar du med dette. Gjerne også portfolio eller et prosjekt du jobber med med bilder på papir eller minnebrikke.

GATEFOTO - KREATIV I NÆRMILJØET

INSTAGRAM
Er du nysgjerrig på Instagram eller er du allerede godt i gang? Vil du vite hvordan du kommer i gang og kanskje oppdage noe nytt? Instagramproffen Knut Koivisto forteller og viser sine triks på dette kurset. Knut var i to år ansvarlig for Fotografiskas instagramkonto i Stockholm. I løpet av den tiden økte antall følgere fra 1400 til 23 000. Last ned Instagram-appen, registrer deg og møt opp med din smarttelefon.

INSTAGRAM

Per Arnfinn Persen

Produktspesialist Per Arnfinn Persen fra Profil Data vil blant annet holde kurs i print og kalibrering. Profil Data er blant annet distributør for Epson foto- og storformatskrivere og skannere, samt for Eizo ColorEdge proffskjermer. På hans kurs kan du plukke opp tips direkte fra en som har fingerspisskompetanse på skjermer og printere. I tillegg til printkurs blir det også et innblikk i Camranger som er en teknikk for å fjernstyre fotograferingen.

Foto: Jens Haugen

Foto: Jens Haugen

PRINTING GRUNNKURS
Lær om riktig digital arbeidsflyt, hvordan printe riktige farger fra Photoshop og Mirage samt grunnleggende sort/hvit print.

PRINTING GRUNNKURS

PRINTING VIDEREGÅENDE KURS
Hvordan få maks kvalitet ut på papir, automatiser printing fra Lightrom, og fra Lightroom til Mirage. Videre lærer du om kalibrering av skjerm og hvordan få skjerm og print til å bli like. Det blir også om lakkering av lerret og FineArt print.

PRINTING VIDEREGÅENDE KURS

CAMRANGER - EN NY MÅTE Å FOTOGRAFERE PÅ
Se og skyt bilder trådløst fra nettbrett, PC, Mac på Canon/Nikon DSLR. Velg utsnitt, blender, lukker, ISO og still fokus ved å peke på nettbrettskjermen. Lag TimeLapse videoer. Ta selvportrett og gruppebilder. Hvordan få mer dybdeskarphet på makro med HDR focus stacking.  Fotografer dyr og fugler ved å sette kamerat på stativ og fjernstyre det fra rundt 50 meter.

CAMRANGER - EN NY MÅTE Å FOTOGRAFERE PÅ

OLE JØRGEN LIODDEN

Liodden har jobbet som naturfotograf på heltid siden 2003, med spesialisering på fotografering av fugler og dyr. I 2009 ble Ole Jørgen valgt ut som en av Europas 69 beste naturfotografer til prosjektet «Wild Wonders of Europe» med to fotooppdrag til Svalbard. Prosjektet er verdens mest omfattende innen naturfoto med utstillinger rundt om i Europa, USA og Asia. Ole Jørgen har bidratt med bilder til mange internasjonale publikasjoner og  utgitt seks bøker. Deriblant to lærebøker om naturfotografering. Han har mottatt et titalls internasjonale priser for sine bilder, med vinnerbildet i «BBC Wildlife Photographer of the Year 2012» som det mest prestisjefulle.

Foto: Anna Yatsenko

Foto: Anna Yatsenko

Ole Jørgen er grunnleggeren av WildPhoto Travel (tidligere Naturfokus) som spesialiserer seg på fotoekspedisjoner til Arktis og Antarktis. Med over 20 ekspedisjoner til Svalbard og 7 til Antarktis, samt fotoreiser til alle verdensdeler har Ole Jørgen opparbeidet seg en bred erfaring innen naturfotografering.

DEN BEVISSTE NATURFOTOGRAFEN
Kurset går fra torsdag ettermiddag til fredag formiddag. Kurspris er 1950 kroner, i tillegg kommer faktiske kostnader i forbindelse med fredagens utflukt. Innholdet er delt i fire deler.

Fra knipsing til bevisst fotografering
Hvordan kan du som naturfotograf bevege deg vekk fra flaks og heldige bilder, til planlegging, visualisering og riktig timing av fotograferingen. Bli en fotograf hvor ditt fingeravtrykk og særpreg er synlige i bildene dine. Hver deltager tar med 5 bilder hver (2-3 bilder hvis det blir mange deltagere). Siste del skal vi ut i felt på en lokalitet i nærheten. Torsdag 25. september fra kl 16-21.

Naturbilder med særpreg
Ta i bruk ulike tilnærmingsformer, teknikker og utstyr for å lage bilder som skiller seg ut. Det holder ikke alltid å være på rett sted til rett tid, men man må kunne utnytte situasjonene, ta i bruk utstyr og teknikker, og være bevisst på komposisjon og lyssetting som gjør at bildene blir slik som man ønsker. Ofte kan det være små detaljer og bevisste valg som gjør at du får fram det lille ekstra i naturbildene dine. Siste del skal vi ut i felt på en lokalitet i nærheten. Fredag 26. september kl 9:30 - 13:00.

Den bevisste naturfotografen
Vi går igjennom bildene fra fotograferingen på utflukten dagen før, med fokus på temaet «den bevisste naturfotografen». Hver deltager har med 5 bilder hver. Fredag 26. september kl 15-17.

DEN BEVISSTE NATURFOTOGRAFEN